dager
timer
min

SOLVE – strukturert problemløsing i praksis

Helge Rognlien

Sopra Steria

Om foredraget

I en verden der teknologien og IT-systemene blir stadig mer komplekse er det ikke lenger den tekniske kompetansen som er den viktigste, men evnen til å løse kompliserte hendelser og problemer på en rask, sikker og systematisk måte. 

SOLVE er en simuleringsbasert opplæring i strukturert og systematisk hendelses- og problemløsning. Med et minimum av teori vil deltakerne lære en universell, strukturert tilnærming til problemløsning, og deretter få mulighet til å øve denne gjennom engasjerende og lettfattelige digitale scenarier. Verdien er umiddelbar – deltakerne vil kunne benytte metoden i sin daglige rutine fra første arbeidsdag etter opplæringen. Simuleringen er egnet for ledere og ansatte som er involvert i håndtering, feilsøking og løsning av tekniske hendelser og problemer. 

Hva kan du forvente? 

  • Engasjerende simuleringsbasert teknikk 
  • Minimalt med teori – maksimalt med praksis 
  • Digitale scenarier basert på virkelige hendelser og problemer 
  • Umiddelbar verdi fordi metoden kan brukes direkte 
  • Forbedret samarbeid via en strukturert, felles metode for å løse hendelser og problemer i komplekse, tekniske miljøer 

Om Helge Rognlien

Helge har over 20 års erfaring som rådgiver innen virksomhetsutvikling, forbedring og -styring, og etablering av ulike leveranse- og sourcingmodeller. Han har også erfaring innenfor styring, forbedring og forvaltning av IKT-tjenester og løsninger, både fra et leverandør- og kundeperspektiv. Helge har erfaring fra lederroller i organisasjoner med internasjonale fotavtrykk, blant annet HPE . Han har også faglig ekspertkompetanse på ITIL, Lean Six Sigma, og kontinuerlig forbedring.

I de siste årene har Helge vært engasjert i leveranser for kunder som f.eks. Politiets IKT-tjenester (PIT), SINTEF, Bane NOR, Forsvaret og Sykehuspartner. Flere av disse leveransene involverte etableringer av styrings- og leveransemodeller på både leverandør- og kundesiden. Helge er også opptatt av kompetanseutvikling, og å bygge forståelse for hvordan forretningsprosesser kan forstås og forbedres i praksis, og leder derfor ofte rollespillbaserte workshops hvor deltagerne får bygget innsikt og forståelse knyttet til kommunikasjon og samhandling, og hvordan de som enkeltindivider inngår i en større verdikjede.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her