dager
timer
min

Hva er utløpsdatoen på den hierarkiske organisasjon

Signe-Marie Hernes Bjerke

Teambyggerne AS

Om foredraget

Den hierarkiske organisasjonsstruktur er en oppfinnelse fra starten av den industrielle revolusjon. Det har vært en svært effektiv måte å organisere arbeidet på i tider med høy forutsigbarhet.  

I dette foredraget setter vi den hierarkiske organisasjon under lupen. 

I dag går teknologiutviklingen i en halsbrekkende fart og verden er alt annet en stabil. I tider med høy endringstakt kan hierarkiet bli en flaskehals. Det går for tregt når beslutninger må gå igjennom flere lag av ledelse.  

Men hva er alternativet? Hva slags organisasjon og ledelse trenger vi egentlig i den digitale tidsalder? Hva kan vi lære av teknologigiganter og digitale startups, som inntar alle markedsområder? Mange av dem tilhører eliteklassen innen DevOps. 

DevOps representerer en ny måte å jobbe på – ikke bare for IT, men for hele virksomheten. Når produksjonstakten øker blir det viktig at virksomheten styrer utviklingen i riktig retning. I denne sammenheng vil vi trekke frem «The triple bottom line» – en styringsmodell som ikke bare handler om omsetning for bedriften og gode tjenester for kunder, men også setter fokus på bærekraftige løsninger for planeten.

Workshop – Lynkurs i Design Thinking  

Hvor god er din virksomhet på å forstå brukerbehov, og på å skape treffsikre tjenester?  

I denne interaktive workshopen får du en lyn-innføring i hva Design Thinking er og hvor det kommer fra. Gjennom en praktisk case vil vi utforske Design Thinking sine fem faser, med mål om å skape forståelse for hva hver fase egentlig handler om.  

Til slutt ser vi på hvordan Design Thinking henger sammen med Lean, Agile og DevOps, og er en essensiell del av det å kunne skape en god og smidig innovasjonskultur. 

Nøkkelpunkter:  

  • Innblikk i Design Thinking som filosofi og tankesett 
  • Forstå hvordan Design Thinking er essensielt for å lykkes med digital transformasjon 

Om Signe-Marie Hernes Bjerke

Signe-Marie Hernes Bjerke er sertifisert Lean Six Sigma forbedringsleder og DNCF-sertifisert coach (NLP Master Practitioner). Etter 16 år som konsulent i DNV startet hun opp sitt eget selskap Teambyggerne i 2017, der hun jobber som coach, fasilitator, pedagog, kursleder og foredragsholder med spesielt fokus på DevOps og den digitale transformasjon. Hun er også instruktør for Glasspaper i ITIL 4, ISO 27001, Prince 2, DevOps og Design Thinking. Hennes mål er å formidle kompliserte ting på en enkel måte, slik at deltakerne kan knytte det opp mot sin egen virkelighet.

Signe-Marie var med på å starte opp itSMF Norge i 2003. Hun ledet programkomiteen for itSMF-konferansen i mer enn ti år, og var styreleder i to. I 2014 ble hun æresmedlem. Hun var med i det internasjonale arbeidet både med ITIL 3 og ITIL 4, og er nå medforfatter av ITIL 4-boka Drive Stakeholder Value.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her