dager
timer
min

Om konferansen

I over 20 år har den norske itSMF-konferansen vært stedet der IT og forretning møtes for å dele erfaringer og «best practice» om å skape verdi for virksomheten. Det å levere IT-tjenester av høy kvalitet er komplisert og involverer mange fagfelt. Det er dette service management handler om. Akkurat nå skjer det en enorm utvikling innen dette fagfeltet. Vi må tilpasse oss en tid med brutale endringer, og endringene stopper ikke opp. Gjennom DevOps og moderne måter å jobbe på handler det nå om å bli en lærende organisasjon, og bli i stand til å respondere på endringer på en god måte.

Stor stemning, nettverksbygging og masse læring!

The Age of Software – den 5. teknologiske revolusjon 

Det tar tid for organisasjoner å tilpasse seg nye måter å jobbe på. Utfordringen er at med dagens endringstakt har vi ikke den tiden. Ifølge den kjente forskeren Carlota Perez er vi akkurat nå ved et vendepunkt i «programvarens tidsalder». I løpet av de siste tre århundrene har vi gått gjennom forskjellige teknologiske revolusjoner. Hver revolusjon hadde en ny teknologi å mestre. Organisasjoner som mestrer den nye teknologien vil blomstre; andre vil kanskje ikke overleve. 

Dette er grunnen til at vi  dedikerer itSMF-konferansen til moderne måter å jobbe på. Hva er hemmelighetene til teknologigiganter og digitale startups som forstyrrer alle markeder? Hva kan vi lære av dem når det kommer til Lean-tenkning, verdistrømmer, DevOps og automatisering? Hva slags endringer trenger vi i ledelse, medarbeiderskap, kultur og organisasjon for å kunne overleve i den digitale tidsalder?

Vi inviterer til en ny «Wake me up!»-konferanse. Symbolikken er sterk, med tre viktige beskjeder som setter en ramme for konferansen.

  1. Wake me up!: Smidig tankesett angår alle. De som ikke følger med, risikerer å bli utkonkurrert.
  2. Avicii-logo: Psykologisk trygghet er viktig for å skape lærende organisasjoner og vesentlig for å
    lykkes med DevOps. Logoen gir en påminnelse om mental helse.
  3. Bærekraft: DevOps, AI og høyhastighets-IT øker innovasjonstakten. Dette gir nye muligheter,
    men også trusler. Å inspirere til bærekraftige sirkulære tjenester er viktigere enn noensinne
Stemningsvideo fra konferansen 2014 der Gene Kim satte DevOps på agendaen  

Litt om historien

itSMF startet som en interesseorganisasjon for ITIL, men har fra starten også integrert andre disipliner og rammeverk. På konferansen snakker vi også mye om de menneskelige aspektene som handler om motivasjon, team, kultur og ledelse.

De første årene handlet det om «tradisjonell IT»; hvordan møte kundebehov og endringsønsker og samtidig sikre høy stabilitet, sikkerhet og tilgjengelighet i en infrastruktur som ble stadig mer kompleks?

Så kom DevOps. Allerede på itSMF-konferansen i 2014 hadde vi åpningsforedrag med Gene Kim, forfatteren av «The Pheonix Project» og «The Unicorn Project», og en av pionerene innen DevOps. Den årlige «State of DevOps report» har siden den gang vist at DevOps er kommet for å bli. DevOps handler ikke bare om teknologi, men om et nytt tankesett, og representerer et paradigmeskifte i måten å jobbe med IT på. Mest av alt er DevOps kulturendring som inkluderer ikke bare IT, men hele virksomheten.

Denne erkjennelsen har ført til en fullstendig oppgradering av ITIL-rammeverket. Med ITIL 4, lansert i 2018, har ITIL-rammeverket utviklet seg til et moderne rammeverk for den digitale tidsalder. Det er et rammeverk basert på verdistrømmer og Lean-tankegang, med full støtte for DevOps og smidige arbeidsmetoder.

itSMF-konferansen 2003-2024

Den norske konferansen har alltid vært unik. Magien ligger i atmosfæren og alle de små detaljene. Vi har vanligvis et "musikalsk tema". Dette skaper en unik atmosfære og en rød tråd gjennom hele konferansen. Vi forventer mellom 300 og 500 deltakere på konferansen. Nedenfor finner du en oversikt over alle de norske itSMF-konferansene siden 2003.

2024: «Wake me up!» – IT for en smidig og bærekraftig fremtid! – 2.0 (Avicii)
2022: «Wake me up!» – IT for en smidig og bærekraftig fremtid! (Avicii) 
2021: «Absolute beginners» – Digital konferanse 
2020: «Mission Impossible» – IT-utfordringer i dag – forretningsverdi i morgen 
2019: «The Show Must Go On» – Fra teknologi til forretningsverdi 
2018: «All shook up!» (Elvis Presley) 
2017: «IT is forever» (James Bond)  
2016: «Heroes of Service Management» 
2015: «Working 9 to 5 – with ITIL!» (Dolly Parton) 
2014: «ITIL – Tell me more tell me more» (Grease) 
2013: «Human Touch – with ITIL! » (Bruce Springsteen) 
2012: «Simply the best – with ITIL!» (Tina Turner) 
2011: «Heal the world – with ITIL!» (Michael Jackson) 
2010: «ITIL – With a little help from my friends» (Woodstock) 
2009: «ITIL – The name of the game!» (ABBA) 
2008: «Everybody need somebody» – ITIL støtter livets faser (Blues Brothers) 
2007: «Another Brick in the Wall» – ITIL bygger stein på stein (Pink Floyd) 
2006: «Get airborne with ITIL” (Frank Sinatra) (Jim Lovell, Apollo 13) 
2005: «It’s a kind of magic» – og bakom ligger ITIL (Queen) 
2004: «We can work it out» – ITIL bringer virksomheten videre (Beatles) 
2003:  Success with best practice 

Utvalg av tidligere konferanser

itSMF-konferansen 2009: ABBA

Alle parallellsporene er oppkalt etter en sang av årets artist. På ABBA-konferansen spilte «Money, Money, Money» da folk kom inn på banen til Financial Management. Musikktemaet brukes også til å lage show på utstillingen og på konferansemiddagen. 

itSMF-konferansen 2018: ELVIS

I 2018 var Elvis det musikalske temaet. Så, i tillegg til inspirerende presentasjoner om hvordan man kan levere IT-tjenester av høy kvalitet, ga «reise tilbake til 50-tallet» – alderen til de tidlige pionerene innen ITet interessant perspektiv: Mye har skjedd innen IT siden den gang! 

itSMF-konferansen 2024: AVICII

I 2022 og 2024 er Avicii – Den svenske musikeren, DJen og remix-artisten vår musikalske ramme. Med tittelen «Vekk meg!» vil vi sette fokus på det som virkelig betyr noe for fremtidens IT-tjenester: samskaping av reell verdi for alle interessenter, for å oppnå smart, grønn vekst. Med Avicii som kunstner vil vi også benytte anledningen til å ta opp psykisk helse, og viktigheten av de menneskelige aspektene på en arbeidsplass. 

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her