Det tas forbehold om endringer i programmet.
I tider med mye endring er det ekstra viktig med kunnskapspåfyll. På konferansen kan du oppdatere deg på endringer innen fagfeltet IT service management. Vi snakker egentlig ikke lenger så mye om «IT service managenemt», men om «service management». Det handler om virksomheten, ikke om IT.
I tillegg ser vi at flere «best-practice»- områder smelter sammen. Det vi kaller DevOps er på mange måter en videreutvikling som bygger på både Lean, Agile og ITIL. Det handler ikke bare om nye måter å jobbe på, men om en kulturell grasrotbevegelse for høyhastighets-IT, der ledelse, team og organisering er like viktig som teknologi og automasjon.
ITIL 4, «ITIL 4 the digital age», er oppgradert og fundamentalt endret i forhold til ITIL versjon 3. Det handler om et nytt tankesett som er viktig for hele organisasjonen.
I denne workshopen får du en gjennomgang av ITIL 4, med fokus på det aller viktigste. Et overblikk over ITIL 4, og hvordan det kan brukes i egen organisasjon. Vi legger vekt på det som er grunnleggende forskjellig fra forrige versjon.
For dere som har ITIL versjon 3 eller eldre fra før, vil denne workshopen være en ypperlig mulighet til å bli oppdatert på det som er nytt.
Workshopen passer også godt for de som ikke kjenner ITIL fra før og trenger en et crash-kurs i hva ITIL 4 egentlig handler om.
Nøkkelpunkter:
Terje Hult har 25 års erfaring med ITSM og har jobbet hos Glasspaper med ITIL siden før ITIL v3 ble lansert i 2007. Siden ITIL 4 ble lansert har han lest, fundert og studert hva som fungerer, og han holder kurs både på begynner og videregående nivå. På privaten er Terje en ekte fjellgeit! Han er supersprek og benytter enhver anledning til å legge ut på spektakulære turer i fjellet.
Hvor god er din virksomhet på å forstå brukerbehov, og på å skape treffsikre tjenester?
I denne interaktive workshopen får du en lyn-innføring i hva Design Thinking er og hvor det kommer fra. Gjennom en praktisk case vil vi utforske Design Thinking sine fem faser, med mål om å skape forståelse for hva hver fase egentlig handler om.
Til slutt ser vi på hvordan Design Thinking henger sammen med Lean, Agile og DevOps, og er en essensiell del av det å kunne skape en god og smidig innovasjonskultur.
Nøkkelpunkter:
Signe-Marie Hernes Bjerke er sertifisert Lean Six Sigma forbedringsleder og DNCF-sertifisert coach (NLP Master Practitioner). Etter 16 år som konsulent i DNV startet hun opp sitt eget selskap Teambyggerne i 2017, der hun jobber som coach, fasilitator, pedagog, kursleder og foredragsholder med spesielt fokus på DevOps og den digitale transformasjon. Hun er også instruktør for Glasspaper i ITIL 4, ISO 27001, Prince 2, DevOps og Design Thinking. Hennes mål er å formidle kompliserte ting på en enkel måte, slik at deltakerne kan knytte det opp mot sin egen virkelighet.
Signe-Marie var med på å starte opp itSMF Norge i 2003. Hun ledet programkomiteen for itSMF-konferansen i mer enn ti år, og var styreleder i to. I 2014 ble hun æresmedlem. Hun var med i det internasjonale arbeidet både med ITIL 3 og ITIL 4, og er nå medforfatter av ITIL 4-boka Drive Stakeholder Value.
Gjennom å kombinere Lean-prinsippet om flytoptimalisering, paret med smidige verdier og prinsipper kan Scrum-rammeverket være til stor hjelp. Tett, tverrfaglig samarbeid i ansvarlige, autonome team er nøkkelen.
I denne workshopen får du en innføring i Scrum, den mest brukte metoden innen agil softwareutvikling. Gjennom praktiske øvelser vil vi utforske potensialet for optimal flyt og lære hvordan dette ikke bare går raskt, men også vil kreve mindre energi i verdiskapningen.
3 key take-aways:
Geir Amsjø har vært en del av smidigmiljøet i snart 20 år med verv i Smidigkonferansen og som kurs- og foredragsholder. Han har bidratt til at flere titalls virksomheter har innført Scrum og andre smidige metoder og teknikker for å øke sin arbeidsflyt og suksess.
Wardley mapping er en visuell tilnærming til strategi og forståelse som gjør det lettere å forstå hvordan ting virker, hvor problemene er og hvorfor de oppstår. En felles forståelse hjelper oss bli enige om hva vi bør gjøre med dem.
Workshopen inkluderer en praktisk gjennomgang av hva Wardley mapping er, samt konkrete eksempler. Så vil deltakerne selv kunne kartlegge egne situasjoner for å se hvordan metoden kan bidra til bedre forståelse og mer verdi.
3 Key take-aways:
Kristian Spilhaug er konsulent, instruktør, prosjektleder og veileder, og har jobbet med ITSM i snart 15 år. Han er en entusiastisk, engasjert og engasjerende foredragsholder med smittende humør og energi. Kristian mener at alle har godt av å lære noe nytt iblant.
DevOps och agilt arbete handlar i främsta fall om kultur. Något som kan ständigt förbättras och förfinas genom sättet att jobba tillsammans.
På denna workshop går vi igenom ett axplock av de verktyg Red Hat har samlat i ett bibliotek, Open Practise Library, och vi öppnar dörren för många fler som är användbara just för att bygga en framgångsrik kultur.
Workshopen är för både den som arbetar i etablerade DevOps team eller den nyfikne som vill hitta nya beprövade tillvägagångssätt att jobba mer DevOps med sina arbetskamrater.
Workshopen kommer vara mycket interaktiv och anpassas efter deltagarnas önskemål.
Nøkkelpunkter:
Ing-Mari Nordborg, Senior Project Manager på Red Hat, og arbetar i Red Hats konsultverksamhet där vi stöttar våra kunder med installation och rådgivning kring Red Hats produkter så som OpenShift, 3Scale, etc.
Det är ett arbete nära många olika kunder där de flesta har mer eller mindre startat sin resan inom DevOps. Vi jobbar med kunden tillsammans i deras befintliga team och justerar med små steg i sann agil anda.
För att lyckas med användandet av produkterna är det viktigt att etablera nya sätt att jobba på för att stärka kulturen – något som inte bara är svårt – det är väldigt kul också!
As the environments in which we operate continue to evolve and present new challenges, organizations are considering the social and environmental impacts of their operations. With the IT space projected to be responsible for up to 20% of global energy consumption by 2030*, (* ‘Tsunami of data’ could consume one fifth of global electricity by 2025, The Guardian) business leaders and professionals are proactively looking for ways to tackle this challenge.
Sustainability cannot be limited to environmental considerations; it involves economic and social aspects as well. How to use digital technology to enable and support sustainable development? How to ensure that IT products and services meet the sustainability requirements?
The new ITIL4 module offers answers to these questions, covering both product/service, business and operating models, and relationships with third parties. Roman Zhuravlev who worked on the publication, will tell and show how it can help organizations achieve their sustainability goals.
3 Key take-aways:
Roman has been in IT service management for 20 years. After joining Axelos in 2016, he has been responsible for design and development of every ITIL 4 publication, so if you don’t like anything about ITIL 4, he is the one to blame. Roman is an author of multiple books and articles on ITSM.
I en verden der teknologien og IT-systemene blir stadig mer komplekse er det ikke lenger den tekniske kompetansen som er den viktigste, men evnen til å løse kompliserte hendelser og problemer på en rask, sikker og systematisk måte.
SOLVE er en simuleringsbasert opplæring i strukturert og systematisk hendelses- og problemløsning. Med et minimum av teori vil deltakerne lære en universell, strukturert tilnærming til problemløsning, og deretter få mulighet til å øve denne gjennom engasjerende og lettfattelige digitale scenarier. Verdien er umiddelbar – deltakerne vil kunne benytte metoden i sin daglige rutine fra første arbeidsdag etter opplæringen. Simuleringen er egnet for ledere og ansatte som er involvert i håndtering, feilsøking og løsning av tekniske hendelser og problemer.
Hva kan du forvente?
Helge har over 20 års erfaring som rådgiver innen virksomhetsutvikling, forbedring og -styring, og etablering av ulike leveranse- og sourcingmodeller. Han har også erfaring innenfor styring, forbedring og forvaltning av IKT-tjenester og løsninger, både fra et leverandør- og kundeperspektiv. Helge har erfaring fra lederroller i organisasjoner med internasjonale fotavtrykk, blant annet HPE . Han har også faglig ekspertkompetanse på ITIL, Lean Six Sigma, og kontinuerlig forbedring.
I de siste årene har Helge vært engasjert i leveranser for kunder som f.eks. Politiets IKT-tjenester (PIT), SINTEF, Bane NOR, Forsvaret og Sykehuspartner. Flere av disse leveransene involverte etableringer av styrings- og leveransemodeller på både leverandør- og kundesiden. Helge er også opptatt av kompetanseutvikling, og å bygge forståelse for hvordan forretningsprosesser kan forstås og forbedres i praksis, og leder derfor ofte rollespillbaserte workshops hvor deltagerne får bygget innsikt og forståelse knyttet til kommunikasjon og samhandling, og hvordan de som enkeltindivider inngår i en større verdikjede.
I en verden der teknologien og IT-systemene blir stadig mer komplekse er det ikke lenger den tekniske kompetansen som er den viktigste, men evnen til å løse kompliserte hendelser og problemer på en rask, sikker og systematisk måte.
SOLVE er en simuleringsbasert opplæring i strukturert og systematisk hendelses- og problemløsning. Med et minimum av teori vil deltakerne lære en universell, strukturert tilnærming til problemløsning, og deretter få mulighet til å øve denne gjennom engasjerende og lettfattelige digitale scenarier. Verdien er umiddelbar – deltakerne vil kunne benytte metoden i sin daglige rutine fra første arbeidsdag etter opplæringen. Simuleringen er egnet for ledere og ansatte som er involvert i håndtering, feilsøking og løsning av tekniske hendelser og problemer.
Hva kan du forvente?
Ole-Vidar Christensen har 23 års erfaring innen IT Service Management og kontinuerlig forbedring blant annet basert på ITIL og Lean Six Sigma. De siste årene har han arbeidet mye i grensesnittet service management og sikkerhet. Han er en etterspurt foredragsholder og kursinstruktør, og får svært gode tilbakemeldinger på sin evne til å formidle kunnskap med relevante eksempler for virksomhetene han er involvert med. I tillegg til sin rolle som instruktør og rådgiver, er han teamleder med personalansvar i Sopra Steria.
Ole-Vidar var nestleder i itSMF Norge fra 2003 til 2012. I tillegg har han 2 års erfaring fra det Internasjonale styret i itSMF, med fokus på samhandling mellom ulike land og kulturer. I 2012 ble Ole-Vidar tildelt æresmedlemskap i itSMF Norge for sin ekstraordinære og målrettede innsats for organisasjonen.
Om simuleringen: Hvordan øke effektiviteten i flyten fra idé til produkt i hele virksomheten?
Dette er problemstillinger som mange organisasjoner sliter med i dag. Samtidig vet vi at ingen organisasjoner er like, og at løsningene er avhengig av organisasjonens kontekst. Derfor har spillutviklingsfirmaet GamingWorks, i samarbeid med Gene Kim (forfatteren av den kjente boken The Phoenix Project), utviklet en simulering som lar oss utforske nettopp disse spørsmålene i trygge omgivelser.
Målgruppe
Gnist er partner med GamingWorks og fasiliterer simuleringen for organisasjoner og team som vil lære seg mer om hva smidig transformasjon krever, og som er nysgjerrige på hvordan få team, avdelinger så vel som en hel organisasjon til å gå i samme tak.
Hva du vil lære
Hensikten med simuleringen å la deltagerne kjenne på kroppen hva det innebærer å gå gjennom en transformasjon fra en tradisjonell til en smidig organisering. Hva dette krever av en selv som individ, sitt team, og ikke minst av organisasjonen som en helhet.
Simuleringen er basert på referansemodellen 70-20-10, der forskning viser at majoriteten av kunnskap og læring absorberes best gjennom praktisk erfaring og eksperimentering. Ved å tilføre lek og gamification gir simuleringen deltakerne anledning til å eksperimentere og lære i trygge omgivelser.
Marley har i løpet av sin karriere i IT-bransjen vært innom de fleste roller innen applikasjonsutvikling og forvaltning. Hun ble introdusert for smidig i 2010, og har selv kjent på kroppen smertene og fallgruvene ved å gå fra en tradisjonell til en smidig organisering. Ved å kombinere sin kompetanse innen ledelse og teknologi med hands-on erfaring, har hun de siste årene vært rådgiver i ulike kunders smidige reise i Norge og Sverige.
Hun brenner for teknologi og potensialet som ligger i dette for både samfunn og omgivelser, spesielt innenfor digital transformasjon og det som omhandler DevOps og smidige organisasjoner.
Om simuleringen: Hvordan øke effektiviteten i flyten fra idé til produkt i hele virksomheten?
Dette er problemstillinger som mange organisasjoner sliter med i dag. Samtidig vet vi at ingen organisasjoner er like, og at løsningene er avhengig av organisasjonens kontekst. Derfor har spillutviklingsfirmaet GamingWorks, i samarbeid med Gene Kim (forfatteren av den kjente boken The Phoenix Project), utviklet en simulering som lar oss utforske nettopp disse spørsmålene i trygge omgivelser.
Målgruppe
Gnist er partner med GamingWorks og fasiliterer simuleringen for organisasjoner og team som vil lære seg mer om hva smidig transformasjon krever, og som er nysgjerrige på hvordan få team, avdelinger så vel som en hel organisasjon til å gå i samme tak.
Hva du vil lære
Hensikten med simuleringen å la deltagerne kjenne på kroppen hva det innebærer å gå gjennom en transformasjon fra en tradisjonell til en smidig organisering. Hva dette krever av en selv som individ, sitt team, og ikke minst av organisasjonen som en helhet.
Simuleringen er basert på referansemodellen 70-20-10, der forskning viser at majoriteten av kunnskap og læring absorberes best gjennom praktisk erfaring og eksperimentering. Ved å tilføre lek og gamification gir simuleringen deltakerne anledning til å eksperimentere og lære i trygge omgivelser.
Arne Henrik Storm Storm er en skalert smidig entusiast. Han er en erfaren leder og foredragsholder med over 14 års erfaring innen IT i Forsvaret. I løpet av karrieren har han navigert grenseskillet mellom produktutvikling og IT-drift og i flere oppdrag hatt ansvaret for begge deler. Storm brenner for å bryte ned unødvendige byråkratiske vegger mellom funksjonelle siloer. Dette gjør han for å få smidig til å fungere i praksis. Ikke bare innen produktutvikling, men for hele organisasjonen.