dager
timer
min

AI-medaljens mørke bakside: La oss snakke alvor!

Aksel Braanen Sterri

Fagsjef i Senter for langsiktig politikk

Om foredraget

I denne seansen avslører vi baksiden av AI og gjør deg klar for å snakke alvor. Vi vi utforske illusjoner og dilemmaer knyttet til AI, alt fra dets evne til å forstyrre markeder, utfordre rettferdighetens grenser, til muligheten til eksistensiell risiko.

I foredraget vil vi fordype oss i AIs skjevheter. Skjulte skjevheter i data utfordrer rettferdighet og skaper dilemmaer og problemer i den virkelige verden, som for eksempel urettferdige jobbevalueringer og urettferdige avslag på lån. Men vi ser også framover til hvordan AI kan se ut i framtiden og hvilke nye utfordringer det vil skape. 

Bli med på en ærlig utforskning av de komplekse utfordringene med AI, – både de gode, de dårlige og de virkningsfulle. 

La oss bevæpne oss med kunnskap for å navigere i AI-æraen med klarhet og forsiktighet!

NØKKELPUNKTER:

AIs utbredte innvirkning:

AIs innvirkning på felt fra utdanning til virksomhet er ikke bare forbløffende, den er revolusjonerende! Vi snakker om en kraft som redefinerer alt fra måten vi trener på til måten vi jobber på. AI er ikke bare en dings i teknologiboksen vår, det er en kraft som omformer hverdagen vår, hvordan vi lærer, jobber og samhandler.

Etikk og sikkerhet i AI:

Det er på høy tid å fremheve de store spørsmålene innen AI-etikk og sikkerhet. Vi kan ikke slippe løs AI uten videre vurdering av konsekvenser! Med AI følger store dilemmaer og risikoer. Det handler om å holde AI i sjakk med menneskelig visdom og innsikt, for å holde unna de uventede, noen ganger mørke konsekvensene

Om Aksel Braanen Sterri

Aksel er fagsjef i Langsikt – tankesmien for langsiktig politikk og forsker i filosofi ved OsloMet. Han er statsviter og filosof og arbeider med etiske spørsmål rundt kunstig intelligens og har undervist i KI-etikk ved Harvard University, University of Oxford og Universitetet i Oslo.

Den tidligere Dagbladet-kommentatoren er en aktiv bidragsyter til det offentlige ordskiftet om kunstig intelligens og andre brennbare tema.

Han er lidenskapelig opptatt av at vi raskt tar i bruk kunstig intelligens for bedre beslutninger i offentlig og privat sektor, men er bekymret for at vi ikke har virkemidlene for å ta de store risikoene på alvor.

Med sin engasjerende kommunikasjonsevne og lidenskap for å dele innsikt er han i tillegg en verdsatt foredragsholder på konferanser og workshops.

Mer om Aksel her: https://no.wikipedia.org/wiki/Aksel_Braanen_Sterri

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her