dager
timer
min

Kunstig intelligens: Hva det er og hvordan det endrer verden

Ishita Barua

Chief Medical Officer

Om workshopen

I denne workshopen vil Ishita gi en grunnleggende innføring i hva AI er. Hun vil si litt om AI sin historie, samt forklare forskjellen på ulike typer kunstig intelligens og maskinlæring. Hun forklare sentrale begreper innen AI, som for eksempel generativ AI, nevrale nettverk, transformere og diffusjonsmodeller.

Hensikten med workshoper er å gi en forståelse for hva AI er og hvordan det fungerer. Deretter vil vi snakke om ulike bruksområder, og hvordan dette endrer verden. Vi vil og diskutere utfordringer og dilemmaer AI bringer med seg i fremtiden, og hva som skal til for å bruke AI på en fornuftig og bærekraftig måte. 

Om Ishita Barua

Ishita Barua er lege med doktorgrad i kunstig intelligens innen medisin. Hun har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School og er en prisbelønnet AI-forsker. Hun er forfatter av boken «Kunstig intelligens redder liv – AI er legenes nye superkrefter» utgitt av Cappelen Damm. Nå er hun techgründer og jobber som Chief Medical Officer i medtech-startupen Livv Health og er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner. Hun er også varamedlem i Bioteknologirådet.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her