dager
timer
min

Kunstig intelligens redder liv - legenes nye superkrefter

Ishita Barua

Chief Medical Officer, Livv Health

Om foredraget

Kunstig intelligens både former og forandrer samfunnet vårt, og teknologien kan løse mange komplekse oppgaver, som å diagnostisere kreft, oppdage nye antibiotika, bidra til å utvikle skreddersydde legemidler, forutse pandemier, og til og med hjelpe pasienter i rullestol til å kunne gå selv.

Gjennom historier og eksempler fra egen forskning og fra legekontoret forklarer lege Ishita Barua hvordan kunstig intelligens fungerer. Hun viser hvordan kunstig intelligens brukes i dag – og ikke minst hvilken utvikling vi har i vente. Kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene, hvordan skal de brukes og hvilke utfordringer fører AI med seg?

Om Ishita Barua

Ishita Barua er lege med doktorgrad i kunstig intelligens innen medisin. Hun har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School og er en prisbelønnet AI-forsker. Hun er forfatter av boken «Kunstig intelligens redder liv – AI er legenes nye superkrefter» utgitt av Cappelen Damm. Nå er hun techgründer og jobber som Chief Medical Officer i medtech-startupen Livv Health og er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner. Hun er også varamedlem i Bioteknologirådet.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her