dager
timer
min

Hva er smidig - uten smidig tankesett?

Signe-Marie Hernes Bjerke

Teambyggerne

Om foredraget

Digital transformasjon står høyt på topplederes prioriteringsliste. Studier viser imidlertid at 70 prosent av transformasjonene ikke gir forventede resultater, på tross av store investeringer. Selv med «agile team» som følger SCRUM-metodikken til punkt og prikke, går det skeis. Resultatene kommer ikke av seg selv, «bare man følger metoden».

Digital transformasjon handler om en dypere endring, et nytt perspektiv som medfører en ny måte å tenke på. Gamle sannheter blir snudd på hodet. Det er derfor det kalles transformasjon.

I dette foredraget ser vi på hvilke grunn-antakelser smidig tankesett bygger på. Uten denne forståelsen kan man investere så mye man vil i teknologi og metoder uten å få resultater. Men som Simon Powers skriver i sin bok «Change»; har man først på plass smidige verdier og tankesett, så faller mye annet på plass av seg selv, og gir gevinster både for trivsel og verdiskaping.

Nøkkelpunkter:
– Problemtype: Når passer det med smidig – og når passer det ikke?
– Menneskesyn: Under hvilke omstendigheter selvstyrte høyprestasjonsteam oppstå?
– Proaktiv verdiskaping: Hvordan sikre at vi skaper verdi både for virksomhet, samfunn og planet?

Om Signe-Marie Hernes Bjerke

Signe-Marie Hernes Bjerke er sertifisert Lean Six Sigma forbedringsleder og DNCF-sertifisert coach (NLP Master Practitioner). Etter 16 år som konsulent i DNV startet hun opp sitt eget selskap Teambyggerne i 2017, der hun jobber som coach, fasilitator, pedagog, kursleder og foredragsholder med spesielt fokus på DevOps og den digitale transformasjon. Hun er også instruktør for Glasspaper i ITIL 4, ISO 27001, Prince 2, DevOps og Design Thinking. Hennes mål er å formidle kompliserte ting på en enkel måte, slik at deltakerne kan knytte det opp mot sin egen virkelighet.

Signe-Marie var med på å starte opp itSMF Norge i 2003. Hun ledet programkomiteen for itSMF-konferansen i mer enn ti år, og var styreleder i to. I 2014 ble hun æresmedlem. Hun var med i det internasjonale arbeidet både med ITIL 3 og ITIL 4, og er nå medforfatter av ITIL 4-boka Drive Stakeholder Value.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her