dager
timer
min

Vi gikk for flat struktur! Fra hierarki til dynamisk teamtopologi

Therese Engen

Capra Consulting

Om foredraget

Vi jobber i Capra Consulting, et konsulentselskap som er glad i flat struktur og ikke veldig fan av roller og titler. Men vi vokste, og vi så at det gradvis hadde dukket opp en del roller og hierarki nesten uten at vi merket det engang.

Dette ville vi gjøre noe med, og da vi kom over boken “Team Topologies” av Manuel Pais og Matthew Skelton, fikk vi den inspirasjonen og det vokabularet vi trengte. Vi går først gjennom denne reisen, som startet i ledergruppen, via en ny strategi, og endte med at vi la ned hele ledergruppen og tilhørende roller, og så omorganiserte hele selskapet. Og dette var noe alle var med på. Nevnte vi at vi gjorde dette midt i en global pandemi? Det må ha vært vondt! Og vanskelig! Men også veldig gøy og lærerikt.

Med tiden har teamorganiseringen satt seg, pandemien er over og nye problemstillinger har kommet til. Hvordan balansere autonomi med retning? Hvordan sikrer vi at folk kjenner de har lov og mandat til å skape fart der det trengs? Presentasjonen handler om ledelse på selskapsnivå, organisasjonsdesign, teamledelse, endringsledelse og kultur.

Nøkkelpunkter:

Ledelse på selskapsnivå, organisasjonsdesign, teamledelse,
endringsledelse og kultur

Om Therese Engen

Therese har lang erfaring fra IT-bransjen og har lenge jobbet med å implementere varianter av smidige metoder for å optimalisere utviklingsløp. Hun har gjennom en rekke prosjekter opparbeidet seg god erfaring med å fungere som et nav mellom kunde, utviklingsteam og ledelse. I Capra har Therese vært en del av ledergruppen frem til den ble erstattet av team etter «Team Topologies» modellen. Hun hadde også en viktig rolle i denne omorganiseringen, hvor hun var med å starte teamet som hadde ansvaret for den nye organisasjonen.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her