dager
timer
min

På tide å rydde i vårt digitale rotehus

Eli Toftøy Andersen

Senior Mananger bærekraft og digitalisering, Sopra Steria Footprint

Om foredraget

Det er noe magisk ved rydding. Synnøve Svabø rydder hjemme, og Eivind Hellstrøm rydder på kjøkkenet. Men hvem er det som skal rydde i all dataen vår? Vi roter og sløser med data – og dermed også med energi. Energibruken til datasentrene kan stå for så mye som 2-4% av det globale energiforbruket.  

It- og databruk fremstår i hovedsak som en del av løsningen på miljø -og klimautfordringene. EU fremhever at digitale løsninger kan bidra til å bekjempe klimaendringene og å lykkes med det grønne skiftet. Samtidig bruker vi enorme mengder energi på behandling, overføring og lagring av data. Selv om datasentrene blir stadig mer effektive, fortsetter forbruket av data og tilhørende tjenester å øke.   
 
For å forstå utfordringene knyttet til dette, må vi forstå fotavtrykket til den digitale infrastrukturen. Vi kommer imidlertid ikke utenom å gjøre noe med forbruket vårt og å slutte å se på datalagring som en ubegrenset ressurs. Og hvem skal rydde i dataene dine hvis det ikke er deg? 

Nøkkelpunkter:

  • Bærekraft 
  • Digitalisering 
  • Energiforbruk 
  • Miljøvennlige vaner 

Om Eli Toftøy Andersen

Eli Toftøy-Andersen har ca 20 års erfaring som konsulent og designleder. Eli er utdannet samfunnsviter og har tatt masterprogrammet i Grønn vekst og konkurransekraft på BI. Eli er vant til å drive prosesser, være koordinator, bygge nettverk og å visualisere resultatene underveis. Hun har videre jobbet med blant annet bærekraftsindikatorer, brukerinvolvering, innsiktsarbeid, kompetanseutvikling, klarspråk, HR, veiledning, rapportering og estimering og support.

Eli brenner nå for å skape grønn vekst og bidra til grønn omstilling. Hun motiveres av å oppnå resultater som gir reelle forbedringer for innbyggere, ansatte, eksperter og miljøet. Som kursholder og foredragsholder har Eli undervist alt fra bærekraft til designdrevet innovasjon og workshopledelse. Digitalt avfall er et av hennes nye favorittemner.

Eli tenker helhetlig på hvilket fotavtrykk løsningene hun er med på å utarbeide gir, og benytter gjerne designtenkning som tilnærming. Hun har tidligere jobbet med kunder som Opplysningsvesenets fond, Forsvaret, Statsbygg, Statnett, Nav og Skatteetaten.

Eli en engasjerende foredragsholder som holder antallet firebokstavsforkortelser på et minimum, selv når hun snakker om bærekraft.

Logg inn

Personvern
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her